25 Ağustos 2011 Perşembe

Sabah Analizi - 26 Ağustos, 2011

 
 
 
 

Sabah Analizi - Cuma, 26 Ağustos, 2011

telefoncanlı desteke-mail
Günlük Piyasa Analizi
günlük piyasa analizi
Piyasaların sert düşüşler yaşadığı geçtiğimiz haftalarda Fransa, İspanya, İtalya ve Belçika'dak finansal kuruluşların hisselerine 15 gün süreyle açığa satış yasağı koymuş olan Avrupa sermaye piyasalar otoriteleri, yasağın süresini uzatma kararı aldı. Regülatörler, Avrupa'da açığa satış yasağı Eylül sonuna kadar genişleterek, Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'daki yaklaşık 60 hisse senedi üzerinde açığa satış yasağının süresini uzattı.
Lider Forex avatantajları ile yatırıma başlamak için buraya tıklayın.
 
 
Hesap İşlemleri
yatırım hesabı aç
ücretsiz deneme hesabı aç
Yenilenmiş işlem platformlarımız; Lider MetaTrader 4, Web Trader ve Mobil Trader ile dilediğiniz yerden yatırım yapmanın keyfini çıkarın!işlem platformları
Şimdi ücretsiz deneyin.
 
Global Ekonomik Takvim

Cuma

  • 11:00 EUR M3 Para Kaynağı (Yıllık)
  • 11:00 EUR Özel Krediler (Yıllık)
  • 11:30 GBP GDP (çeyreklik)
  • 11:30 GBP Hizmetler İndeksi
  • 11:30 GBP İş Yatırımı (çeyreklik)
  • 12:30 CHF KOF Ekonomik Göstergesi
  • 15:30 USD GDP (çeyreklik)
  • 15:30 USD GDP Fiyat Listesi (çeyreklik)
  • 16:55 USD Michigan Enflasyon Beklentisi
  • 16:55 USD Michigan Hassasiyeti
  • 17:00 USD Fed Yöneticisi Bernanke Konuşması
  •               USD Jackson Hole Toplantısı

Cumartesi

  • 17:25 EUR ECB Başkanı Trichet'in Konuşması
  •               USD Jackson Hole Toplantısı
 
Daha detaylı ekonomik takvim verileri için buraya tıklayın.
 
EUR/USD

Piyasaların sert düşüşler yaşadığı geçtiğimiz haftalarda Fransa, İspanya, İtalya ve Belçika'dak finansal kuruluşların hisselerine 15 gün süreyle açığa satış yasağı koymuş olan Avrupa sermaye piyasalar otoriteleri, yasağın süresini uzatma kararı aldı. Regülatörler, Avrupa'da açığa satış yasağı Eylül sonuna kadar genişleterek, Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'daki yaklaşık 60 hisse senedi üzerinde açığa satış yasağının süresini uzattı.  Fransa, aralarında BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole ve Natixis gibi kuruluşların olduğu 11 finansal kuruluşun hisselerinde "açığa satışı" yasaklamış, İspanya da aralarında Bank Santander ve BBVA'nın bulunduğu 16 finansal şirketin hisselerinde "açığa satış"ı durdurmuştu. İtalya ise 29 finansal şirketin hisselerinin "açığa satışı" 15 gün süreyle yasaklamıştı. Yunanistan'da da 26 Temmuz'dan bu yana finansal kuruluşlara dönük "açığa satış yasağı" uygulanıyor. Yunanistan'ın yasağı 7 Ekim'e kadar devam edecek.

EUR/USD paritesi bir süredir 1,4480 ile 1,4380 seviyesi arasında bant hareketine devam etmektedir. Dün akşam belirttiğimiz 1,4480-1,4380 bandın dışına çıkan EUR/USD paritesi gün içerisinde 1,4327 seviyesine kadar gerilese de buradan tekrar geri dönerek yükselişlerin kuvvetli olduğunu kanıtladı. Özellikle bollinger bandı içerisinde hareketini gerçekleştiren parite için bandın üst noktası olan 1,4535 ile bandın orta noktası olan 1,4320 arasında hareketlerin devam edeceği görülmektedir. Bollinger bandının dışına çıkabilmesi için bugün Jackson Hole Toplantısı sonrasından Bernanke'nin yapacağı konuşma yeterlidir. Acaba konuşmada 3. Tur tahvil programına devam edecek mi ve bu tutum Dolar'ın değerlenmesine neden olacak mı? Bernanke'nin yapacağı konuşma neticesinde ABD borsalarında yükseliş eğilimi gerçekleşirse paritenin bugün 1,4535 seviyesine kadar yükselebileceğini ve hatta geçebileceğini söyleyebiliriz. Ancak FED Başkanı'nın yapacağı konuşma sonrası ABD borsalarının satıcılı bir seyre geçmesi paritede düşüşlerin başlayacağını ve bu yüzden de bollinger bandın orta kanalı olan 1,4320 seviyesine kadar gerilemesi ve kırması beklenilmektedir. Teknik olarak yükseliş beklentisi içerisinde olduğumuz parite için gelecek olan haberlerin teknik analizi desteklemesi durumunda haftayı çok önemli seviyelerde kapatabileceğini söyleyebiliriz. Eğer gelecek olan haberler teknik analizin tersi yönünde olursa bu sefer de uzun bir süredir yaşanan geniş bant aralının alt noktası 1,4100 seviyelerinin test edilmesi kaçınılmaz olacaktır.

PİVOT;

1,4360

DESTEK;1,4395-1,4330-1,4290DİRENÇ;

1,4430-1,4480-1,4535

 
 
GBP/USD

ABD ekonomisinin orta ölçekli toparlanmasına devam edeceğini savunan Kansas City Fed Başkanı Thomas Hoenig, QE3'ün iyi bir fikir olduğuna inanılmaması gerektiğini söyledi. Hoenig, ABD ekonomisinin borçlarını azaltmasının, yeni bir tahvil alım programı uygulamaktan daha iyi ve etkili bir çözüm olduğunu savundu. Kansas Fed Başkanı aynı zamanda çift dipli resesyon ihtimali görmediğini de belirtti. Hoenig, tüketici ve şirketlerin borç oranlarını azaltmasıyla birlikte, ekonominin yeniden orta vadeli toparlanmasına geri dönebileceğini belirtti. Bugün Jackson Hole'da gerçekleşecek merkez bankaları toplantısını ağırlayacak olan Kansas City Fed Başkanı, dünyanın en büyük ekonomisi ABD için yılın geri kalanında yüzde 2 ila 2.5 oranında büyüme öngördü. Hoenig, ABD ekonomisine ilişkin 2 karamsar imalat verisinin üzerinde çok durulmaması gerektiğini savunarak, Richmond ve Philadelphia Fed'in zayıflığa işaret eden imalat raporlarının, piyasaların sert düşüş kaydettiği sırada hazırlanmış olduğunu, bu sebeple o dönemdeki belirsizlikleri de yansıttığına dikkat çekti. 

GBP/USD paritesinde dün belirttiğimiz formasyonlar içerisinde Bayrak formasyonun teknik olarak daha baskın olduğunu ancak parite eğer 1,64 seviyesini geçerse bu formasyonun bayrak yerine Cup formasyonuna dönüşeceğini belirtmiştik. GBP/USD paritesi akşam ABD borsaları sonra 1,6375 seviyelerinden başlattığı satıcılı seyrine 1,6260 seviyesine kadar sürdürdü ve beklediğimiz Bayrak formasyonunu oluşturarak belirlediğimiz fırsatın ciddi bir kazanç elde etmesine yardımcı oldular. Peki GBP/USD paritesi buradan sonra hangi yöne hareketine devam eder? Parite için bu tür formasyonlar arka arkaya gelir mi? 1,6259 seviyesinden aldığı destekle yükselişine devam etmek isteyen GBP/USD paritesi tekrar 1,6360 seviyelerine doğru hareket etmek istemektedir. Şuanda kırmızı renkli kanal içerisinde hareketini gerçekleştiren parite için kanalın alt noktasının kırılamaması paritenin 1,6585 seviyesine tekrar yükselmesine neden olabilir. Haftanın son işlem günü ABD ve İngiltere'den gelecek olan haberlerle sert hareketlerin devam etmesi beklenilmektedir. Özellikle de Jackson Hole toplantısında çıkacak sonuç paritenin seyri açısından önem arz etmektedir.

PİVOT;

1,6345

DESTEK;

1,6300-1,6260-1,6230

DİRENÇ;

1,6400-1,6450-1,6500

 
 
USD/JPY

BD'de işsizlik sigortasından yararlanmak için ilk bavurularını yapanların sayısı,  Verizon Communications Inc.'teki istihdam sorunlarına bağlı olarak, geçen hafta beklenmedik bir şekilde yükseldi. Verizon böylelikle işsizlik başvurularını ikinci hafta da yukarı yönde etkiledi. İşsizlik başvuruları 20 Ağustos ile biten haftada 5,000 yükselerek 417,000'e çıktı. Bloomberg News'un araştırmasına göre, işsizlik başvurularının geçen hafta 405,000'e düşmesi bekleniyordu. Verizon'dan 8,500 işçi geçen hafta işsizlik sigortası başvurusunda bulundu. Önceki hafta bu şirketin 12,500 çalışanı başvuruda bulunmuştu. Bu data, Verizon'daki durum bir kenara bırakıldığında, şirketlerin işçi çıkarmaları yavaşlattığını işaret ediyor. Bu da, tüketici harcamalarında düşüş olacağı yönündeki endişelerin azalmasına neden oldu. Ancak aynı zamanda, yüzde 9.1'de seyreden işsizlik oranı, istihdam piyasasındaki iyileşmenin henüz ekonomik toparlanmaya katkıda bulunmadığını gösteriyor.

Parite uzun bir süredir ilk defa 76,25 desteğini kırmış ve 75,90 seviyesine kadar gerilemişti. Ancak buradan sonra Japonya'dan gelen müdahale haberi ve Japonya'nın kredi notunun düşmesi nedeniyle kademli olarak yükselişlerin devam ettiğini gördüğümüz parite 77 seviyesinin üzerine çıktıktan sonra daha rahat yükselişler kaydetmiş oldu. Bu yükselişlerin kısmi olarak devam edebileceğini ve bu yükselişlerin satış fırsatı olabileceğini daha önceki analizlerimizde belirtmiştik. Kısa vadeli alım pozisyonları açılabildiği gibi uzun vadede de yaşanılacak olası yükselişler satış olarak değerlendirilebilir. Parite için maksimum yükseliş noktası olarak 79,60 seviyesi belirlenmiştir. Bu seviye öncesi parite için ilk kritik direnç 50 günlük hareketli ortalama olan 78,07'dir. Bugün özellikle de Jackson Hole toplantısında çıkacak sonuç paritenin seyri açısından önem arz etmektedir. Çıkacak sonucun paritede yükseliş baskısına neden olması durumunda belirlediğimiz 50 günlük hareketli ortalama seviyesi test edileceği gibi gelecek olan haberin satış pozisyonları açması durumunda ise 75,90 tekrar test edilebilir.

PİVOT;

77,00

DESTEK;

76,85-76.70-76,40

DİRENÇ;

77,25-77,50-77,75

 
 
PETROL

Haftanın açılış gününden itibaren yükselişlerin devam eden ancak son 1-2 gündür 86,60 ile 84,50 seviyesi arasında sıkışan siyah inci dün ABD borsaları açılışı sonrasında yaşanılan satıcılı hareket sonrasında bu bandın dışına çıktı ve gün içerisinde 83 seviyelerini test etti. Bu gerileme sonrasında tekrar toparlanan siyah inci şuanda da 85 dolar seviyesinde hareketine devam etmektedir. Petrol fiyatlarında uzun vade beklenti olarak 100 ve 105 dolar seviyeleri hedeflenmiştir. Bunun için de 75 dolar petrolün gidişi açısından önemlidir. Analizlerimizde daha önce yaşanılacak bu yükselişler öncesindeki geri çekilmeleri dikkatle takip etmeli ve düşüşlerde alım yapılması konusunda yatırımcıları bilgilendirmiştik. Siyah inci için yükselişlerin devam edeceğini 75 doların üzerinde kaldığı müddetçe söyleyebilir ve 105 dolar seviyesi hedeflendiğini belirtebiliriz. Bugün ABD'den gelecek olan haberler petrol fiyatlarını direk olarak etkileyecektir. Özellikle de Jackson Hole toplantısında çıkacak sonuç petrolün seyri açısından önem arz etmektedir.

PİVOT;

86,60

DESTEK;84,50-83,90-82,95DİRENÇ;

86,00-88,20-89,20

 
 
ALTIN

Güvenilir yatırım aracı olan sarı maden 1913 dolar seviyesinden başlattığı satıcılı seyre 1703 dolar seviyesinde dur dedi. Gerek altın teminatların artması gerekse kar realizasyonları için yeterli yüksek seviyeler gözlemlediğimi sarı maden için yaşanılan bu geri çekilmelerin düzeltme hareketi olarak görüldüğünü ve 1650 dolar desteğinin önemli ve güçlü olması nedeniyle yükselişlerin yaşanılan bu düşüşler sonrası devam edeceğini daha önceki analizlerimizde sizlere belirtilmişti. Sarı maden 1703 seviyesine gün içerisinde geriledi ancak ABD borsalarındaki sert düşüş altın fiyatlarının yükselmesinde etkin rol oynadı. ABD borsalarında yaşanan sert satışlar nedeniyle güvenilir yatırım aracı olarak etkin rol oynayan sarı maden 1703 dolar seviyesinden başlattığı yükseliş eğilimine gün içerisinde devam etti ve Asya borsaları sonrası sabah saatlerinde 1782 dolar seviyesine kadar yükseldi. 200 günlük hareketli ortalama olan 1710 dolardan destek alan ve yükselişini sürdüren sarı maden için 50 günlük hareketli ortalama olan 1799,50 direnci sarı maden için çok önemlidir. Eğer altın bu dirence kadar yükselir ve bu direnci geçerse daha net yükselişlerin olacağını gözlemleyebiliriz. Bu yüzden eğer altın tekrar 1900 seviyelerini test etmek istiyorsa bugün bu direnci geçmesi gerekmektedir. Bugün ABD'den gelecek olan haberler altın fiyatları için çok önemlidir. Özellikle de Jackson Hole toplantısında çıkacak sonuç altının seyri açısından önem arz etmektedir.

PİVOT;1755DESTEK;1769-1750-1730DİRENÇ;

1805-1825-1855

 
 
lider forextelefoncanlı desteke-mail

Günlük piyasa analizleri, Lider Forex'e üye olduğunuz için gönderilmektedir. Piyasa analizleri almak istemiyorsanız "Üyelikten Ayrıl" linkini kullanabilirsiniz.

* Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ana Sayfa | Hesabım | Hesap Açılışı | Şartlar ve Koşullar | Gizlilik Bildirimi

www.liderforex.com.tr | 0212 705 56 52 | destek@liderforex.com | Veko Giz Plaza, Meydan Sokak, No:3, Maslak/Istanbul 34396 - Türkiye

Copyright © 2011 Lider Forex. Her hakkı saklıdır.

 

 

 

 

 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi