23 Ağustos 2011 Salı

Akşam Analizi - 23 Ağustos, 2011

 
 
 
 

Akşam Analizi - Salı, 23 Ağustos, 2011

telefoncanlı desteke-mail
Günlük Piyasa Analizi
günlük piyasa analizi

Avrupa hisse senetleri, Fed'in ekonomiyi destekleyecek adımlar atacağı yolundaki beklentiler ve Çin'de imalat sanayi verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının etkisi ile yükseldi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de yukarı yönde hareket etti. Kopenhag'da Danske Bank A/S'nin hisse senedi analiz müdürü Morten Kongshaug, "Çin'de satınalma yöneticileri endeksi bugünkü iyi haberdi. Zira bu veri, birçoklarının düşündüğünün tersine, dünyanın paramparça olmadığını gösteriyor" dedi ve "Avrupa satın alma yöneticileri endeksi de, ekonominin daralmamakta olduğunu göstermesi açısından olumluydu" yorumunda bulundu.

Lider Forex avatantajları ile yatırıma başlamak için buraya tıklayın.
 
 
Hesap İşlemleri
yatırım hesabı aç
ücretsiz deneme hesabı aç
Yenilenmiş işlem platformlarımız; Lider MetaTrader 4, Web Trader ve Mobil Trader ile dilediğiniz yerden yatırım yapmanın keyfini çıkarın!işlem platformları
Şimdi ücretsiz deneyin.
 
Global Ekonomik Takvim
  • 15:30 CAD Çekirdek Perakende Satışları
  • 15:30 CAD Perakende Satış (Aylık)
  • 17:00 USD Toplu İşten Çıkarma
  • 17:00 USD Richmond Fed Listesi
  • 17:00 EUR Tüketici Güveni
  • 17:00 USD Yeni Ev Satışları
  • 17:00 GBP BOE Üyesi Wale Konuşması
 
Daha detaylı ekonomik takvim verileri için buraya tıklayın.
 
EUR/USD

Avrupa hisse senetleri, Fed'in ekonomiyi destekleyecek adımlar atacağı yolundaki beklentiler ve Çin'de imalat sanayi verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının etkisi ile yükseldi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de yukarı yönde hareket etti. Kopenhag'da Danske Bank A/S'nin hisse senedi analiz müdürü Morten Kongshaug, "Çin'de satınalma yöneticileri endeksi bugünkü iyi haberdi. Zira bu veri, birçoklarının düşündüğünün tersine, dünyanın paramparça olmadığını gösteriyor" dedi ve "Avrupa satın alma yöneticileri endeksi de, ekonominin daralmamakta olduğunu göstermesi açısından olumluydu" yorumunda bulundu.

EUR/USD paritesi bugün gerek Euro bölgesinden gelen olumlu haberlerle gerekse Avrupa borsalarının yükselişle açılması ve güne bu şekilde devam etmek istemesi paritenin yükselmesine neden oldu. Parite 1,4380 seviyesinden başlattığı alım hareketine gün içerisinde gelen haberlerle 1,4500 seviyesine kadar devam etti. EUR/USD paritesi için uzun bir süredir söylediğimiz 1,4535 direnci önemli ve kritik bir seviye olarak karşımıza çıkmaktadır. EUR/USD paritesinin bu seviye üzerine çıkması ve günlük kapanışını bu seviyenin üzerinde yapması ( Türkiye saatiyle 00.00'da paritenin 1,4535 seviyesi üzerinde olması) yükseliş dinamiklerin rahatlamasına neden olacaktır. Bu durum pariteyi 1,47 ve 1,49 seviyelerine kadar yükselmesinin önünü açacaktır. Ancak bu yükselişlerin geri çekilmelerine dikkat etmeli ve eğer günlük kapanış 1,4535 seviyesinin altında gerçekleşirse yeniden bant hareketinin gerçekleşmesi gözlemlenebilir. Bu durum pariteyi tekrar 1,4250 seviyesine taşıyabilir. Özellikle ABD borsaları açılışı ve sonrasında ABD ile Euro bölgesinden gelecek olan haberler paritede sert hareketlerin olmasına neden olabilir.

PİVOT;

1,4420

DESTEK;1,4450-1,4385-1,4345DİRENÇ;

1,4535-1,4575-1,4620

 
 
GBP/USD

BBC Türkçe Servisinin internet sitesinde yer alan habere göre, İngiltere Tüketici Konsorsiyumu adlı kuruluşun raporunda dükkânların boş olma oranlarının yılda yüzde 11,2´den ülkenin ekonomik olarak en Kuzey İrlanda´da yüzde 17,1´e yükseldiği kaydedildi. Ülkenin daha iyi durumdaki Galler bölgesinde dükkânların boşluk  durumu yüzde 13,4 düzeyindeyken, İngiltere'nin kuzeyinde ise bu oran yüzde 13,1´de seyrediyor. Konsorsiyuma göre bu durumu etkileyen en önemli etkenler arasında tüketici harcamaları düzeyinin yüksek enflasyondan etkilenmesi, iş kaybı ve ücretlerin düşüklüğü de bulunuyor. Kuruluşun hazırladığı raporda, dükkânları gezen kişilerin sayısında geçen yılın Temmuz ayına oranla yüzde 1´lik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Bazı bölgelerde, bir şey satın alıp almamasına bakmaksızın  dükkânlara giren kişilerin toplam sayısında düşüş daha yüksek iken,  Londra'da ise yüzde 1,6´lık bir artış yaşandığı kaydediliyor. İngiltere Tüketici Konsorsiyumu Direktörü Stephen Robertson, İngiltere çapında mağazaları gezen kişi sayılarına ilişkin ilk kez  detaylı bir rapor yayınlandığını söyledi. Kuruluşun raporu, tüketici harcamalarının Temmuz ayında yalnızca binde 2 oranında yükseldiğini ortaya koyan ve geçen hafta açıklanan  resmi açıklamaların sonrasına rastlıyor.

GBP/USD paritesi gün içerisinde EUR/USD paritesindeki yükselişlerden etkilendi ve gün içinde yükselişlerine devam etti. 1,6450 desteğinden aldığı güçle yükselişlerine devam eden parite gün içerisindeki önemli seviye olan 1,6510'u geçti ve 1,6571 seviyesine kadar yükseldi. Daha önce de üzerinde durduğumuz ve parite için 1,6510 seviyesi üzerinde günlük kapanışın olmasının paritedeki yükseliş dinamiklerinin devam edileceği belirtilmişti. Parite eğer bu seviye üzerinde günlük kapanışını yaparsa yükseliş rallisinin devam edeceğini ve GBP/USD paritesinde 1,6750 ile 1,70 seviyesinin önünün açıldığını söyleyebiliriz. Ancak parite bu seviyenin altında günlük kapanış yaparsa daha önce yapmış olduğu düşüşlerini tekrarlayabilir. Özellikle ABD borsaları açılışı ve sonrasında ABD bölgesinden gelecek olan haberler paritede sert hareketlerin olmasına neden olabilir

PİVOT;

1,6490

DESTEK;

1,6450-1,6410-1,6350

DİRENÇ;1,6550-1,6600-1,6655 
 
USD/JPY

ABD'nin 2 yıllık hazine kağıtlarının faiz avantajının, Japonya'nınkiler karşısında 1992'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesiyle, geçtiğimiz hafta dolar, yen karşısında 2. Dünya Savaşı sonrasının en düşük seviyesi olan 75.95'e geriledi. Küresel ekonomiye ilişkin endişelerin güvenli varlık talebini artırmasıyla ABD hazine tahvillerinin getirisi rekor düşük seviyelere geriledi ve bunun sonucunda Fed'in 3.tur tahvil alım programını açıklayacağına yönelik spekülasyonlar arttı. Önümüzdeki aylarda USD/JPY'de 70 seviyesinin görülmesini olasılık dahilinde olduğunu belirten Royal Bank of Canada'nın döviz stratejistlerinden Sue Trinh, artan QE3 spekülasyonları ve ABD ile Japonya arasındaki kısa vadeli tahvil getirisi farkının da USD/JPY'deki aşağı yönlü baskıyı artırdığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Yen  karşısında yüzde 10 değer kaybeden Dolar, bugün de Yen karşısında 76.81 seviyesinden işlem gördü ancak öğleden sonra gelen satış baskısı pariteyi 76,50 seviyesine kadar geriletti. Japonya Maliye Bakanı Yoshihiko Noda dün, Yen'deki değerlenmeyi önlemek için gereken müdahalelerin yapılacağını açıkladı.

USD/JPY paritesinde olası müdahalenin beklenilmesi nedeniyle piyasaların temkinli olması parite de çok sert hareketler gözlemlenilmediği gibi belirli seviyeler arasında hareket etmesine neden oldu. Gün içerisinde 76,92 seviyesine kadar yükselen ve bu seviyeden geri dönen USD/JPY paritesi tekrar 76,25 desteğine yaklaşmak istemekte ancak olası spekülasyonlarla da tekrar yükselmektedir. Özellikle ABD borsalarının açılışı sonrasında paritede hareketlerin devam etmesi beklenilmektedir. Parite için üzerinde sıklıkla durduğumuz yükselişlerde sat stratejisi hala daha güvenilirliğini korumaktadır. Müdahalenin gelmesi durumunda ise belirli yükselişlerin gözlemleneceğini ve bu yükselişlerin maksimum 79,60 seviyesi ile sınırlı kalacağını, bu yükselişlerin satış fırsatı olacağını söyleyebiliriz. Eğer parite ABD tahvillerindeki spekülasyondan etkilenmeye devam ederse müdahalenin etkisinin çokta önemli olmayacağını ve kısmi yükselişlerden sonra sert düşüşlere maruz kalabileceğini söyleyebiliriz.

PİVOT;

77,00

DESTEK;

76,40-76.00-75,75

DİRENÇ;76,80-77,25-77,50 
 
PETROL

Siyah inci haftanın açılış gününden itibaren başlattığı yükseliş eğilimine devam etmek istemektedir. Ancak bu durumun devam edebilmesi için parite için üzerinde sıklıkla bahsettiğimiz 200 günlük hareketli ortalama olan 89,80 direncini geçmesi gerekmektedir. Şuanda 50 günlük hareketli ortalama olan 84,70 desteğinden güç almakta ve yükselişlerine devam etmektedir. Özellikle ABD borsalarının açılışlarından sonra hareketlerin daha da netleştiği ve ABD borsaları ile aynı korelasyonda hareket ettiği gözlemlenmektedir. Bu yüzden eğer açılış sonrası ABD borsalarında yükselişler devam ederse siyah inci de yükselişler kendisini gösterecek ve belirttiğimiz kritik seviye olan 89,80 seviyeleri test edilecektir. Ancak ABD borsalarının geçen hafta yaşattığı satıcılı seyrin devam etmesi durumunda siyah inci de kısmi geri çekilmeler gözlemlenebilir. Petrol için uzun vade beklentimiz hala daha yükseliştir. Petrol fiyatlarında trendin düşüşe dönmesi ve sert satışlara maruz kalması için 75 dolar seviyesini kırması gerekecektir. Aksi takdirde geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir ve 100 ile 105 dolar seviyesi hedeflenebilir.

PİVOT;

83,30

DESTEK;84,25-82,50-81,15DİRENÇ;

86,05-87,00-89,20

 
 
ALTIN

ABD'li banka Citigroup ve yatırım danışmanlığı şirketi RBC Capital Markets'e göre, altın madencilik hisse senetleri metalin rekor seviyelere tırmanmasıyla yükselebilir. New York merkezli banka Citigroup'ta analist olan Alexander Hacking dün yazdığı bir raporda, "Eğer altın fiyatları bir süre daha bu seviyede kalırsa, hisseler yükselebilir" ifadesini kullandı. Hacking, hisse senetlerinde yükselme olmadığı için metal fiyatındaki düşüşün herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağının da altını çizdi.  Hacking, ABD'nin en büyük maden üreticisi Newmont altın madencilik şirketi hisselerinin 'sıra dışı bir şekilde' ucuz olması nedeniyle için tavsiyesini  'tut'tan 'satın al'a yükseltti. Hacking, ayrıca dünyanın en büyük altın üreticisi Barrick Gold'un hisseleri için de 'satın alın' önerisinde bulundu.

Sarı maden Asya borsalarının açılışından sonra gün içerisinde 1911 seviyelerini test etti ve bu seviyeden tepki satışlarına maruz kaldı. İlk destek olarak 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1871 seviyesine kadar test eden sarı maden burayı ilk etapta kıramadı ve yükselişine devam etti. Altın için düşüşlerin alım fırsatı olduğunu ve bu yüzden de yaşanacak düşüşleri sabırla beklemenin yatırımınızdaki kazançlı işlem sayısını artırabileceğini söyleyebiliriz. Yaşanacak olası düşüşlerde satış pozisyonu açmanın risk unsuru taşıyacağını girilecek satış pozisyonlarda kazanç elde edilse dahi bunun uygun bir strateji olamayacağını söyleyebiliriz. Trendin tersine yapılacak her işlem anaparanızı riske atmanıza neden olacaktır. Bu yüzden de yaşanılacak düşüşlerde alım pozisyonu açarak karlı işlemler elde edilebilir. Yaşanılacak düşüşlerde kademeli olarak alım yapılmasını ve 1950-2000 dolar seviyelerinin hedeflenmesi uzun vadede ciddi kazançlar elde etmesine neden olacaktır. Olası geri çekilmeler 1870-1857-1840 ve 1822 seviyesi olarak belirlenmiştir.

PİVOT;1913DESTEK;1870-1857-1843DİRENÇ;

1895-1935-1960

 
 
lider forextelefoncanlı desteke-mail

Günlük piyasa analizleri, Lider Forex'e üye olduğunuz için gönderilmektedir. Piyasa analizleri almak istemiyorsanız "Üyelikten Ayrıl" linkini kullanabilirsiniz.

* Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ana Sayfa | Hesabım | Hesap Açılışı | Şartlar ve Koşullar | Gizlilik Bildirimi

www.liderforex.com.tr | 0212 705 56 52 | destek@liderforex.com | Veko Giz Plaza, Meydan Sokak, No:3, Maslak/Istanbul 34396 - Türkiye

Copyright © 2011 Lider Forex. Her hakkı saklıdır.

 

 

 

 

 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi