26 Ağustos 2011 Cuma

Akşam Analizi - 26 Ağustos, 2011

 
 
 
 

Akşam Analizi - Cuma, 26 Ağustos, 2011

telefoncanlı desteke-mail
Günlük Piyasa Analizi
günlük piyasa analizi
Piyasalar, ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin bugün Jackson Hole'da merkez bankası liderleriyle yapılacak olan toplantıdaki konuşmasına odaklandı. Geçtiğimiz yılki Jackson Hole toplantısından 600 milyar dolarlık tahvil alım programının sinyaliyle çıkan Bernanke'nin bu yılki konuşması da dikkatle bekleniyor. ABD ekonomisindeki yavaşlama sinyallerinin artması, piyasaları bu yıl da benzer türde bir beklentiye itiyor.

 

Lider Forex avatantajları ile yatırıma başlamak için buraya tıklayın.
 
 
Hesap İşlemleri
yatırım hesabı aç
ücretsiz deneme hesabı aç
Yenilenmiş işlem platformlarımız; Lider MetaTrader 4, Web Trader ve Mobil Trader ile dilediğiniz yerden yatırım yapmanın keyfini çıkarın!işlem platformları
Şimdi ücretsiz deneyin.
 
Global Ekonomik Takvim

Cuma

  • 15:30 USD GDP (çeyreklik)
  • 15:30 USD GDP Fiyat Listesi (çeyreklik)
  • 16:55 USD Michigan Enflasyon Beklentisi
  • 16:55 USD Michigan Hassasiyeti
  • 17:00 USD Fed Yöneticisi Bernanke Konuşması
  •              USD Jackson Hole Toplantısı

Cumartesi

  • 17:25 EUR ECB Başkanı Trichet'in Konuşması
  •               USD Jackson Hole Toplantısı
 
Daha detaylı ekonomik takvim verileri için buraya tıklayın.
 
EUR/USD

Piyasalar, ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin bugün Jackson Hole'da merkez bankası liderleriyle yapılacak olan toplantıdaki konuşmasına odaklandı. Geçtiğimiz yılki Jackson Hole toplantısından 600 milyar dolarlık tahvil alım programının sinyaliyle  çıkan Bernanke'nin bu yılki konuşması da dikkatle bekleniyor. ABD ekonomisindeki yavaşlama sinyallerinin artması, piyasaları bu yıl da benzer türde bir beklentiye itiyor. Bu hafta yeni bir tahvil alım programının kapıda olabileceğinin spekülasyonlar adeta zirve yaptı. Son verilerin ekonomideki kötüleşmeye işaret ettiğini belirten Capital Economics'in ABD ekonomistlerinden Paul Dales, özellikle konut ve imalat sektörlerindeki hızlı yavaşlamalara dikkat çekti. Diğer yandan yatırımcıların Fed'in yeni bir parasal genişlemeye gideceğine yönelik umutlar, risk iştahında artışlara sebep oldu ve Salı günü yeni bir rekor kırmış olan altına sert düşüş yaşattı. Ancak piyasalarda tüm bu olumlu havaya rağmen, piyasaların Fed'e ilişkin umutları boşa çıkabilir. Zira enflasyon ve bazı ekonomik verilerdeki olumlu sinyaller göz önünde bulundurulduğunda, Bernanke'nin bugün çok büyük açıklamalar yapmayacağına inanılıyor. 

Gözler Bernanke'nin toplantıdan çıkacak sonuca yoğunlaşmışken parite yine bant hareketine devam etmektedir. 1,4480 ile 1,4380 seviyesindeki bant hareketine gün içerisinde devam eden EUR/USD paritesi için akşam 17.00'den sonra Bernanke'nin yapacağı konuşma günün hareketinin devamı açısından önemlidir. Eğer Bernanke ABD için olumlu konuşma sergiler ve bu da ABD borsalarının yukarı yönlü taşırsa EUR/USD paritesi 1,4535 seviyesine kadar yükselmesi hatta bu direnci geçmesi beklenilmektedir. Aksi takdirde yani Bernanke'nin toplantıda yapacağı konuşma sonrasında ABD borsalarında satıcılı bir seyir izlenirse EUR/USD paritesinde sert satışların olmasını ve 1,4380 desteğini kırarak 1,4250 'ye gerilemesini gözlemleyebiliriz. Bu yüzden de özellikle saat 17.00'den sonra yaşanılacak sert hareketlere karşı pozisyonları kapatıp piyasada oluşan hareketlerin sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Unutmayınız bu piyasalarda fırsat her gün olmaktadır.

PİVOT;

1,4375

DESTEK;1,4400-1,4330-1,4290DİRENÇ;

1,4480-1,4535-1,4580

 
 
GBP/USD

İngiltere'de ekonomik büyüme, imalat sanayindeki daralmanın etkisiyle yılın ikinci yarısında yavaşladı. Bu durum, Başbakan David Cameron üzerinde, ekonomik büyüme için daha fazla adım atması yönündeki baskıları artırıyor. İngiltere'de gayrı safi yurtiçi hâsıla (GDP), yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.2 genişledi. Bu veri, geçen ay açıklanan rakam ile aynı. Bloomberg'in araştırmasına katılan 30 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, ekonominin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.2 büyümesi bekleniyordu. İngiltere ekonomisi, hükümetin bütçe kısıntıları ve hızlanan enflasyonun tüketici güvenini olumsuz etkilemesi sonucu, Eylül ayından bu yana büyümede sıkıntı çekiyor. Başbakan Cameron, Euro Bölgesi borç krizi ve küresel piyasalardaki olumsuzlukların İngiltere'nin mallarını sattığı büyük pazarları olumsuz etkilemesi sonucu, büyümeyi güçlendirecek yollar bulması konusunda baskı altında.

GBP/USD paritesi yaklaşık 2 gündür başladığı satıcılı seyrine dün FLAG formasyonu ile devam etti. Bugün ise kısmi olarak toparlanma görülen parite de İngiltere'den gelen GDP verisinin beklenti ile aynı doğrultuda olması paritede sert hareketlerin olmasını engelledi. Gün içerisinde 1,6340 seviyesine kadar yükselse de belirlediğimiz pivotu geçemedi ve tekrar geri dönmeye çalıştı. Teknik olarak düşüşlerin devamı olması beklenilen parite de saat 17.00'den sonra Bernanke'nin yapacağı konuşma piyasalarda hareketliliğe neden olacaktır. Eğer Bernanke ABD için olumlu konuşma sergiler ve bu da ABD borsalarının yukarı yönlü taşırsa GBP/USD paritesi 1,6510seviyesine kadar yükselmesi hatta bu direnci geçmesi beklenilmektedir. Aksi takdirde yani Bernanke'nin toplantıda yapacağı konuşma sonrasında ABD borsalarında satıcılı bir seyir izlenirse GBP/USD paritesinde sert satışların olmasını ve 1,6230 desteğini kırarak 1,6100 'e gerilemesini gözlemleyebiliriz. Bu yüzden de özellikle saat 17.00'den sonra yaşanılacak sert hareketlere karşı pozisyonları kapatıp piyasada oluşan hareketlerin sakinleşmesini bekleyebilirsiniz.

PİVOT;

1,6345

DESTEK;

1,6280-1,6230-1,6180

DİRENÇ;

1,6330-1,6400-1,6450

 
 
USD/JPY

Japonya İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Temmuz ayında tüketici fiyatlarının bir önceki aya göre değişmediği, ancak geçen yıl aynı aya göre ise yüzde 0,2 oranında arttığı belirtildi. Tüketici fiyatlarının artmasında yüksek enerji fiyatları etkili oldu. Açıklamaya göre, Temmuz ayında gıda fiyatları hariç çekirdek tüketici fiyatları ise bir önceki aya göre yüzde 0,1 oranında yükseldi. Çekirdek tüketici fiyatları aynı ayda yıllık bazda yüzde 0,2 oranında geriledi. Temmuz ayında tüketici fiyatlarındaki artışın muhtemelen geçici olduğu, bunun Japonya'nın henüz deflasyon sorununu çözemediği anlamına geldiği belirtildi.

USD/JPY paritesi müdahaleden sonra 77,45 seviyesine kadar yükselse de trendin düşüş olması nedeniyle yapılan yükselişler yetersiz kaldı ve bu seviyeden başlattığı satıcılı seyri 77 seviyesinin altına düşürerek devam etmek istemektedir. Teknik olarak yükselişlerin satış fırsatı olduğunu ve bu yüzden de yaşanacak yükselişlerde kısa vadeli alım girilebileceği gibi yükselişleri uzun vadeli satış fırsatı olarak değerlendirilebilir açıklamasını analizlerimizde belirtmiştik. Teknik olarak düşüşlerin devamı olması beklenilen parite de saat 17.00'den sonra Bernanke'nin yapacağı konuşma piyasalarda hareketliliğe neden olacaktır. Eğer Bernanke ABD için olumlu konuşma sergiler ve bu da ABD borsalarının yukarı yönlü taşırsa USD/JPY paritesi 77,50 seviyesine kadar yükselmesi hatta bu direnci geçmesi beklenilmektedir. Aksi takdirde yani Bernanke'nin toplantıda yapacağı konuşma sonrasında ABD borsalarında satıcılı bir seyir izlenirse USD/JPY paritesinde sert satışların olmasını ve 76,40 desteğini kırarak 75,80 seviyesine kadar gerilemesini gözlemleyebiliriz. Bu yüzden de özellikle saat 17.00'den sonra yaşanılacak sert hareketlere karşı pozisyonları kapatıp piyasada oluşan hareketlerin sakinleşmesini bekleyebilirsiniz.

PİVOT;

77,30

DESTEK;

76,70-76.50-76,00

DİRENÇ;

77,05-77,50-77,75

 
 
PETROL

Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminine göre, gelecek hafta petrol fiyatları Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle gerileyebilir. Libya'da muhaliflerin kontrolü ele geçirmesi ve petrol ihracatındaki toparlanma için harekete geçmeleriyle emtia fiyatları gelecek hafta düşebilir. Bloomberg anketine katılan 34 analistten 17'si veya yüzde 50'si fiyatların 2 Eylül'e kadar geçen sürede düşeceği tahmininde bulundu. 9 analist fiyatların yükseleceğini belirtirken 8 kişi ise ufak değişiklik olacağını öngördü. Citigroup Global Markets emtia araştırma müdürü Edward Morse'a göre, ülkede Eylül'de günlük üretim 200,000 varile, yılsonunda ise 500,000 varile yükselebilir. 2012 sonunda ise tam kapasite olan 1,6 milyona ulaşabilir.

86,60 ile 84,50 seviyesi arasında sıkışan ve her fırsatta bu seviyeler arasında hareketine devam eden siyah inci bugün de 85 dolar seviyelerine yakın hareketine devam etmektedir. Haftanın açılışından itibaren yükselişlerine devam eden siyah inci dün ABD borsalarında yaşanan satıcılı seyrin olması nedeniyle düşüşlerini 83 dolar seviyesine kadar sürdürdü. Günlük olarak düşüşlerin baskın olduğu petrol için uzun vade beklentimiz 75 doların üzerinde kaldığı müddetçe 105 doların hedeflenecek olmasıdır. Teknik olarak düşüşlerin devamı olması beklenilen siyah inci de saat 17.00'den sonra Bernanke'nin yapacağı konuşma piyasalarda hareketliliğe neden olacaktır. Eğer Bernanke ABD için olumlu konuşma sergiler ve bu da ABD borsalarının yukarı yönlü taşırsa petrol fiyatlarının 86,60 seviyesine kadar yükselmesi hatta bu direnci geçmesi beklenilmektedir. Aksi takdirde yani Bernanke'nin toplantıda yapacağı konuşma sonrasında ABD borsalarında satıcılı bir seyir izlenirse GBP/USD paritesinde sert satışların olmasını ve 83,00 desteğini kırarak 81,10'a gerilemesini gözlemleyebiliriz. Bu yüzden de özellikle saat 17.00'den sonra yaşanılacak sert hareketlere karşı pozisyonları kapatıp piyasada oluşan hareketlerin sakinleşmesini bekleyebilirsiniz.

PİVOT;

86,60

DESTEK;83,90-82,80-81,15DİRENÇ;

86,00-88,20-89,20

 
 
ALTIN

Yatırımcıların rekor üstüne rekor kıran altını satışa geçmesiyle sarı maden haftalık kaybına doğru ilerledi. Commonwealth Bank of Australia analistleri, bugün yazdıkları raporda "ABD dolarının zayıflaması ve Euro bölgesindeki ekonomik belirsizlikler nedeniyle altının destekleyeceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bu haftadan önce altın yedi hafta üst üste yükseliş kaydederek 2007'den beri en uzun süreli artışını kaydetti. Metal, 2011'de para birimlerinin değer kaybı ve hisse senetlerindeki düşüşle yüzde 25 oranında değer kazandı.  

Sarı maden yatırımcılarına her zaman kazandırmaya devam etmektedir. Özellikle Salı gününden itibaren yaşanan satıcılı seyrin 1700 doların üzerinde tutunması sarı madende yaşanılan düşüşlerin düzeltme hareketi olduğunun sinyallerini vermektedir. Bu tutumun devam etmesi yani düzeltmenin sonlanması ile beraber yaşanılan yükselişin devam etmesi durumunda ilerleyen zamanlarda yeniden yükselişlerine kaldığı yerden devam etmek isteyecektir. Ancak saat 17.00'den sonra Bernanke'nin yapacağı konuşma piyasalarda hareketliliğe neden olacaktır. Eğer Bernanke ABD için olumsuz konuşma sergiler ve bu da ABD borsalarının aşağı yönlü taşırsa Altın'ın 1805 seviyesine kadar yükselmesi hatta bu direnci geçmesi beklenilmektedir. 1805 direncinin geçilmesi ile beraber yükselişlerin sertleşmesini beklediğimiz altında hedefin 1855 ve 1913 olacağını belirtebiliriz. Aksi takdirde yani Bernanke'nin toplantıda yapacağı konuşma sonrasında ABD borsalarında alıcılı bir seyir izlenirse Altında sert satışların olmasını ve 1750 desteğini kırarak 1685 seviyesine kadar gerilemesini gözlemleyebiliriz. Bu yüzden de özellikle saat 17.00'den sonra yaşanılacak sert hareketlere karşı pozisyonları kapatıp piyasada oluşan hareketlerin sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Bu yüzden de özellikle saat 17.00'den sonra yaşanılacak sert hareketlere karşı pozisyonları kapatıp piyasada oluşan hareketlerin sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Unutmayınız bu piyasalarda fırsat her gün olmaktadır.

PİVOT;1750DESTEK;1775-17250-1685DİRENÇ;

1805-1855-1900

 
 
lider forextelefoncanlı desteke-mail

Günlük piyasa analizleri, Lider Forex'e üye olduğunuz için gönderilmektedir. Piyasa analizleri almak istemiyorsanız "Üyelikten Ayrıl" linkini kullanabilirsiniz.

* Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ana Sayfa | Hesabım | Hesap Açılışı | Şartlar ve Koşullar | Gizlilik Bildirimi

www.liderforex.com.tr | 0212 705 56 52 | destek@liderforex.com | Veko Giz Plaza, Meydan Sokak, No:3, Maslak/Istanbul 34396 - Türkiye

Copyright © 2011 Lider Forex. Her hakkı saklıdır.

 

 

 

 

 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi