22 Ağustos 2011 Pazartesi

Akşam Analizi - 22 Ağustos, 2011

 
 
 
 

Akşam Analizi - Pazartesi, 22 Ağustos, 2011

telefoncanlı desteke-mail
Günlük Piyasa Analizi
günlük piyasa analizi

Rekor düşük seviyede seyreden ABD Hazine tahvillerinin faizleri, traderların, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bu hafta ekonomiyi desteklemek için üçüncü tur parasal genişlemeye gidileceğini işaret etmesini beklediğini gösteriyor. Ancak dünyanın en büyük tahvil dealerları bu senaryonun ihtimalinin düşük olduğunu kaydediyorlar. Barclays Plc, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizinin, traderların, Fed'in 500 milyar ila 600 milyar dolarlık tahvil alımı yapacağını fiyatladığını gösterdiğini belirtti.

Lider Forex avatantajları ile yatırıma başlamak için buraya tıklayın.
 
 
Hesap İşlemleri
yatırım hesabı aç
ücretsiz deneme hesabı aç
Yenilenmiş işlem platformlarımız; Lider MetaTrader 4, Web Trader ve Mobil Trader ile dilediğiniz yerden yatırım yapmanın keyfini çıkarın!işlem platformları
Şimdi ücretsiz deneyin.
 
Global Ekonomik Takvim
  • 15:30 USD Chicago Fed Ulusal Aktiviteleri
  • 17:00 USD MBA Suçluluk Oranı (Yıllık)
 
Daha detaylı ekonomik takvim verileri için buraya tıklayın.
 
EUR/USD

Rekor düşük seviyede seyreden ABD Hazine tahvillerinin faizleri, traderların, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bu hafta ekonomiyi desteklemek için üçüncü tur parasal genişlemeye gidileceğini işaret etmesini beklediğini gösteriyor. Ancak dünyanın en büyük tahvil dealerları bu senaryonun ihtimalinin düşük olduğunu kaydediyorlar. Barclays Plc, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizinin, traderların, Fed'in 500 milyar ila 600 milyar dolarlık tahvil alımı yapacağını fiyatladığını gösterdiğini belirtti. Citigroup Inc. de, mevcut faizlerin yalnızca, daha fazla merkez bankası tahvil alımı ya da ekonominin yüzde 2 daralacağını varsaymakla makul hale gelebileceğini kaydetti. Barclays'ın New York ofisinden sabit getirili menkul kıymetler analisti Anshul Pradhan, "Piyasa diğer bir büyük çaplı varlık alımını fiyatlıyor ve bunun teyidinin bu haftaki Jackson Hole sempozyumunda gelmesini bekliyor" dedi ve "Ancak bunun ihtimali düşük. Eğer Fed Başkanı hayal kırıklığı yaratırsa, 10 yıl vadeli ABD tahvilinin gösterdiği aşırı performans tersine dönebilir" yorumunda bulundu.

EUR/USD paritesi haftanın açılış gününde 1,4345 pivotundan aldığı destekle gün içerisinde yükselmeye çalışmaktadır. Ayrıca Avrupa Borsalarının açılışından itibaren yükselişine devam etmesi Euro'nun Dolar karşısında değer kazanmasına neden oldu ve parite öğle saatlerinde 1,44 seviyesinin üzerine çıktı ve gün içerisinde 1,4433 seviyesine yükseldi. EUR/USD paritesi 1,4520 ile 1,4250 seviyesi arasında bant hareketi gerçekleştirmektedir. Belirttiğimiz bu seviyeler paritenin seyri açısından önemlidir. Eğer parite yukarı hareketini akşam ABD borsaları açılışı sonrasında da devam ederse 1,4535 direncine yaklaşmak isteyecektir. Teknik beklentilerimizin uzun vadede 1,47 ve 1,49 seviyesi olduğunu ve bu yükselişlerin olabilmesi için 1,4535 seviyesinin geçilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Eğer parite 1,4535 seviyesinin altında kalmayı sürdürürse 1,4250 desteği kontrol noktası olacaktır ve bu desteğin kırılması pariteyi 1,4110 seviyesine yeniden test etmesine neden olacaktır. EUR/USD paritesi için düşüşlerde alım girilebildiği gibi belirttiğimiz 1,4535 direncini de geçmesiyle ek alım pozisyonları ile 1,47 ve 1,49 hedeflenebilir.

PİVOT;

1,4345

DESTEK;1,4380-1,4300-1,4250DİRENÇ;

1,4435-1,4475-1,4520

 
 
GBP/USD

Avrupa hisse senetleri, son iki yılın en düşük seviyesinden döndü ve son üç günde ilk yükselişini gerçekleştiriyor. Asya hisse senetleri düşerken, ABD endeks vadelileri yukarı yönde hareket etti. Bu düşüşler, Fed'in Jackson Hole, Wyoming'de her yıl gerçekleştirdiği bu haftaki sempozyum öncesi gerçekleşti. FEd Başkanı Ben S. Bernanke geçen yılki Jackson Hole toplantısında Fed'in ikinci tur parasal genişlemeye gideceğinin işaretini vermiş ve bu durum, S&P 500 Endeksi'nin 29 Nisan'da 3 yılın zirvesini yaparak tamamladığı rallinin başlangıcına neden olmuştu. Royal Bank of Scotland Group Plc'nin in Londra ofisinden hisse senedi stratejisti Graham Bishop, "Fed'in piyasalara tekrar güven vermek isteyeceğine ve bunun için de Jakcson Hole sempozsyumunu kullanacağına inanıyoruz"  dedi. Ayrıca "Fed'in politika faizini 2013 yılının ortasına kadar sabit tutacağı yönündeki taahhüdü, daha önemli bir politika açıklamasının bir ön habercisiydi" yorumunda bulundu.

GBP/USD paritesi EUR/USD paritesi gibi günü sakin geçirmeye çalışmaktadır. Gün içerisinde 1,6466 seviyesine kadar gerilese de günlük yükseliş beklentilerinin olması paritenin tekrar 1,65 seviyesine yaklaşmasına neden oldu. Parite için daha önce belirttiğimiz 1,6510 direnci önem arz etmektedir. Haftalık grafikte 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan bu seviye üzerinde günlük kapanış yapılması paritedeki yükselişlerin devam etmesini kolaylaştıracaktır. Bu durumun gerçekleşmesi uzun vade hedef olarak 1,6750 ve 1,70'lerin önünü açmasını sağlayacaktır. Geçen hafta 1,6510 direncinin üzerine çıkarak 1,6620 seviyesi test edilmişti ancak haftayı 1,6510 seviyesi altında kapatmıştı. Bu yüzden de bu seviyenin üzerinde kapanışları kontrol etmeli ve buna göre uzun vade alım pozisyonları açılmalıdır. Bugün EUR/USD paritesi gibi sakinliğini koruyan GBP/USD paritesinde ABD borsaları açılışı sonrası borsalarda yaşanacak olası hareketleri takip edilmelidir.

PİVOT;

1,6440

DESTEK;

1,6480-1,6400-1,6350

DİRENÇ;1,6550-1,6620-1,6660 
 
USD/JPY

Japonya Maliye Bakanı Yoshihiko Noda, bu sabah yaptığı açıklamada Japon hükümetinin yendeki aşırı değerlenmeye müdahale etmeye hazır olduğunu sinyali verdi. Noda yaptığı açıklamada, "Japonya, döviz piyasasındaki herhangi bir spekülatif harekete karşı kararlı adımlar atmaya hazır" diye konuştu.  Noda açıklamasında, Yen´de yaşanan son hareketlerin öncekilere göre daha fazla tek yönlü olduğunu ve Tokyo'nun kurlardaki gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceğini vurguladı. Noda, spekülatif aktiviteye karşı hiçbir tedbiri dışlamadıklarını ve gerektiğinde kararlı şekilde adım atacaklarını ifade etti.

USD/JPY paritesi Cuma günü 76,25 desteğini kırdı ve 75,83 seviyesine kadar gerilemişti. Ancak kapanışı bu seviyeden başlattığı yukarı yönlü atakla devam ettirdi ve haftayı 76,50 üzerinde kapattı. Asya borsalarının açılışında 77,20 seviyesine kadar yeni bir atak başlatan parite trendin düşüş olması nedeniyle tekrar geri çekildi ve gün içerisinde 76,70 seviyesinde hareketlerine devam ettirmeye çalışmaktadır. Gelebilecek müdahale spekülasyonlarına dikkat edilmeli ve olası müdahale sonrası yaşanacak olan yükselişler takip edilmelidir. Parite için ister müdahale olsun isterse müdahale olmasın düşüşlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Eğer parite tekrar 76,25 seviyesini tekrar test eder ve bu test sonrası Japonya'dan müdahale gelirse paritedeki yükselişlerin 79,60 ile sınırlı kalacağını ve bu yükseliş sonrası tekrar geri çekileceğini söyleyebiliriz. Eğer müdahale gelmezse yine kontrol edilmesi gereken seviye 76,25'tir ve paritenin bu seviyenin altında günlük kapanış yapması durumunda 74,30 seviyeleri hedeflenebilir.

PİVOT;

77,00

DESTEK;

76,40-76.00-75,75

DİRENÇ;76,80-77,25-77,50 
 
PETROL

Haftanın açılış gününde sakinliğini koruyan siyah inci gün içerisinde yükselişlerine devam etmektedir. Gün içerisinde 81,16 seviyesinden başlattığı yukarı yönlü hareketini 83,60 seviyesine taşıyan siyah inci yükselişlerine devam etmek istemektedir. Avrupa ve ABD borsalarındaki satıcılı seyrin petrol fiyatlarını olumsuz etkilediğini ve bu yüzdende borsalarda yaşanan olası satışların petrol fiyatlarında düşüşlere neden olabileceğini daha önceki analizlerimizde belirtmiştik. Haftanın açılış gününde ABD borsalarının açılışı ile hareketlerine devam edecek olan siyah inci eğer ABD borsalarında yükselişler devam ederse teknik olarak petroldeki yükselişler desteklenir ve geçen hafta gördüğü 87 seviyeleri tekrar test edilebilir. Geçen hafta ABD borsalarındaki satıcılı seyrin bugün de devam etmesi durumunda petrol fiyatlarında tekrar geri çekilmeleri görebileceğimizi ve belirlediğimiz pivot seviyesine kadar geri çekilebileceğini söyleyebiliriz. Kısa vade olarak 81,15 seviyesi üzerinde yükselişlerin devam etmesini beklediğimiz petrolde uzun vade olarak ta 75 seviyesi üzerinde yükselişlerin devam etmesini beklemekteyiz ve uzun vade beklenti olarak ta 100-105 dolar seviyesi hedeflenebilir.

PİVOT;

81,15

DESTEK;82,80-81,70-79,50 DİRENÇ;

84,30-85,70-86,20

 
 
ALTIN

Ekonomideki kötü gidişatın yatırımcıları ve merkez bankalarını altına yönlendirmesiyle metal fiyatlarının 30 senenin en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Bloomberg anketine katılan 13 analist ve trader'ın tahminine göre, sene sonunda spot altının ons fiyatı 2000 doları görebilir. Bloomberg verilerine göre bu, 1979 yılındaki yüzde 127'lik yükselişten beri en büyük artış olabilir.  Merkez bankalarının altın rezervlerini artırmasının da etkisiyle metal fiyatları 11. yılında da yükselişe doğru ilerliyor.  Metal Araştırma Şirketi GFMS'de yönetici olan Paul Walker, "Ekonomik veriler, borç problemleri, bilanço sorunları çözülmesi zor sorunlar ve altın da bundan besleniyor" dedi. Bugün 1,900 dolara yaklaşan metal fiyatları geçtiğimiz hafta yüzde 6 oranında yükselmişti.

Sarı maden haftanın açılışında yükselişlerine devam etmek istedi ancak yükseliş trendinin üst kanal noktası olan 1895 dolar direncini geçemeyerek tepki satışlarına maruz kaldı. Sarı madende üzerinde sıklıkla durduğumuz yaşanacak olası kar realizasyonlarda satış işlemi açmak yerine düşüşlerde alım pozisyonları açma stratejisi yatırımcılara gün içerisinde fırsat tanımaktadır. Yükseliş trendi içerisinde hareketine devam eden sarı maden için 1869-1867 seviyeleri önemlidir. Çünkü bu seviye kanal seviyesi olmakla birlikte kırılması ile 50 günlük hareketli ortalama olan 1850 dolar desteği test edilebilir. Eğer sarı maden kanalı kıramaz ve tekrar yukarı yönlü hareketine devam ederse tekrar 1895 seviyelerini test etmesini ve geçmesi ile birlikte 1935 seviyesini görebileceğini söyleyebiliriz. Uzun vade olarak altın fiyatlarının 2000 dolar seviyesini hedeflediğini ve bu yüzden de yaşanılacak olası geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

PİVOT;1862DESTEK;1868-1853-1840DİRENÇ;

1895-1920-1935

 
 
lider forextelefoncanlı desteke-mail

Günlük piyasa analizleri, Lider Forex'e üye olduğunuz için gönderilmektedir. Piyasa analizleri almak istemiyorsanız "Üyelikten Ayrıl" linkini kullanabilirsiniz.

* Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ana Sayfa | Hesabım | Hesap Açılışı | Şartlar ve Koşullar | Gizlilik Bildirimi

www.liderforex.com.tr | 0212 705 56 52 | destek@liderforex.com | Veko Giz Plaza, Meydan Sokak, No:3, Maslak/Istanbul 34396 - Türkiye

Copyright © 2011 Lider Forex. Her hakkı saklıdır.

 

 

 

 

 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi