21 Aralık 2012 Cuma

MUM ÇUBUKLARI NEDİR


JAPON MUM ÇUBUKLARI
On yedinci yüzyılda Japonlar pirinç kontratlarındaki fiyatların teknik analizi için yeni bir metod geliştirdiler. Bu metodu adına da Mum Grafikleri dediler. Bu metod sonradan Steven Nison tarafından A.B.D.'tanıtıldı ve popüler olarak kullanılmaya başladı.
Mum grafikleri aynen modern teknik analiz grafiklerinde olduğu gibi açılış, en yüksek, en düşük ve kapanış değerlerini gösterirler. Tek fark bu değerler arasındaki ilişkilerden bir mana çıkarılmasıdır. Mum grafikleri basitçe fiyatlara yeni bir bakış tarzıdır. Hiç bir hesap içermezler.
Her mum bir birimlik zaman süresinde (örneğin bir günlük) temin edilen verileri temsil eder. Aşağıdaki şekil bir mumun bölümlerini göstermektedir:


Mum grafiklerinin yorumlanması esasen formasyon tanımlamalarına dayanır. En popüler formasyonlar bu sitede çok detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Bu formasyonlar üç ana grupta incelenmiştir: Boğa Formasyonları, Ayı Formasyonları, ve Nötr Formasyonlar. Bu gruplar daha sonra formasyonun tipine göre Dönüş ve Devam formasyonlarına ve güvenilirliğine göre Yüksek, Orta ve Alçak Güvenilirlikli formasyonları içeren alt gruplara bölünmüşlerdir.
Mum grafikleri diğer teknik analiz methodlarıyla beraber (onların yerine değil, onlara katkı sağlayacak şekilde) kullanılabilmeleri nedeniyle çok esnek ve avantajlı addedilirler. Gerçekte mum grafikleri metodu diğer teknik analiz metodlarından üstündür. Mum grafikleri teknik analize yeni bir boyut getirir. Diğer analiz metodlarında olduğu gibi mum grafikleri de kullanıcının yorumuna tabidirler. Tecrüba kazandıkça hangi mum formasyonlarının kendi borsanızda daha isabetli sonuçlar verdiğini görecek ve böylece başarınızı artıracaksınız.
GCM FOREX

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi