4 Mayıs 2012 Cuma

Tarım Dışı İstihdam

  • 15:30   USD                 Tarım Dışı İstihdam                                        173K                120K
  • 15:30   USD                 İşsizlik Oranı                                                  8.2%                8.2%

Tarım Dışı İstihdam verisine dikkat ettiğimizde son ay çalışan insanların sayısında ARTIŞ yani OLUMLU BEKLENTİ yer almaktadır. Bu nedenle de beklentiden daha iyi gelmesi ya da daha kötü gelmesi sonucuna göre işlem stratejisi oluşturarak kazançlı işlemler elde edebiliriz.

Strateji – 1) Tarım Dışı İstihdam Haberi; Beklenti ile aynı ya da Daha Yüksek Olması Koşulu; Eğer gelecek olan haber beklenti ile aynı ya da daha yüksek gelirse bu durum çalışan insanların sayılarında pozitif bir artış olduğunu göstereceğinden ABD Dolar’ının değer kazanmasına neden olacaktır. Bu nedenle de EUR/USD ve GBP/USD pariteleri başta olmak üzere Altın, Ham Petrol ve Gümüş gibi kıymetli metallerde sert satışlar gözlemlenebilir.

Strateji – 2) Tarım Dışı İstihdam Haberi Beklentiden Daha Kötü Olması Koşulu; Eğer gelecek olan haber beklentiden daha kötü gelirse bu durum çalışan insanların sayılarında negatif bir azalış olduğunu göstereceğinden ABD Dolar’ının değer kaybetmesine neden olacaktır. Bu nedenle de EUR/USD ve GBP/USD pariteleri başta olmak üzere Altın, Ham Petrol ve Gümüş gibi kıymetli metallerde sert yükselişler gözlemlenebilir

Strateji -3) Haber gelmeden 15 dakika piyasalarda oluşabilecek hareketler… Bu stratejimiz yukarıda belirlediğimiz 2 stratejiye göre daha riskli olmakla beraber riskli işlem açmak isteyen yatırımcılar için oluşturulmuştur. Burada piyasadaki beklentinin OLUMLU olduğunu düşünürsek paritenin genel itibariyle 15 dk önceden psikolojik olarak tam ters hareket etmesi beklenilmektedir. Bu nedenle de Türkiye saati ile 15.15 –15.30 arası EUR/USD ve GBP/USD pariteleri başta olmak üzere Altın, Ham Petrol ve Gümüş gibi kıymetli metallerde haber açıklamasına doğru kısa vadeli yükselişler gözlemlenebilir.

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi