14 Ekim 2011 Cuma

Altın 1,600-1,730 dolar bandına takılabilir

Altının 2 ayın en düşük seviyesinden kaydettiği ralli, işlem devirindeki azalma sebebiyle 1,730 dolar seviyesinde takılabilir.

Barclays Capital'in teknik analizine göre, altının 2 ayın en düşük seviyesinden gerçekleştirdiği ralli, işlem devirlerinin hızının azalmasıyla 1,730 dolar düzeyinde durabilir ve altın bir bant içinde hareket etmek zorunda kalabilir.

Altında düşen günlük işlem hacimlerinin, rallinin sürdürebilir olmadığına işaret ettiğini belirten teknik analiz raporunda, altının 1,730 dolar seviyesinden itibaren düşüşe geçebileceği ve 1,580 doları hedefleyebileceğine dikkat çekildi.

Altın 26 Eylül'de kaydetmiş olduğu ve 8 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine işaret eden 1,532.72 doların yüzde 9 üzerinde seyrediyor. 6 Eylül'de 1,921.15 dolar seviyesinden rekoru test eden altın, bu yıl yüzde 17 değerlendi.

Barclays Capital'in baş teknik stratejistlerinden Dhiren Sarin, kısa vadede altının 1,730 dolar seviyesine takılacağını ve 1,600-1,730 dolar bandında hareket edeceğini söyledi.

Spot altın bugün çok büyük değişiklik kaydetmedi ve ons fiyatı 1,669.56 dolardan işlem gördü. Altın bu yıl 11. kez boğa piyasasını yaşıyor.

Orta vadede bu bantta seyredeceğini, ancak uzun vadede yükseleceğini tahmin ettiğini söyleyen Sarin, ancak altının 1,600 dolar seviyesinden aşağı gerilemesi hâlinde, 200 günlük hareketli ortalama olan 1,545 dolar düzeyine gerileyebileceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi