8 Eylül 2011 Perşembe

Altın almanın tam zamanı

Altın fiyatları kafaları karıştırıyor. 1923 dolara çıkan altının ons fiyatı Salı günü yaşandığı dalgalanma sonrasında düşmeye devam ediyor.

Rekorlara alışık olduğumuz altında düşüş İsviçre’den gelen açıklamalar oldu.  İsviçre Merkez Bankası’nın Frank tarafında aldığı önemli hamle kur savaşları için çalınan tamtamları çalınsa da esas etkisi altında görüldü.  Haber gedikten sonra iki 2 dakika içinde 40 dolar kaybeden atında düşüşün devam edip etmeyeceği merak konusu.

Yatırımcının en sevdiği güvenli liman altın haber geldikten sonra ikinci günde de düşmeye devam etti. İMKB’nin kapanışına doğru altın 1800 dolarında altına gevşedi. Günlük kaybı yüzde 4’ün üzerine çıkan altının onsu 1798 dolara düştü. Altının vadeli işlemlerinde düşüş ise 70 doları aştı.

Konu ile ilgili olarak Gazeteport’a değerlendirmeler de bulunan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayacan, son dönemde altın ile ilgili gelen soruların arttığını belirtti. Altın tarafında gevşeme olduğunu belirten yatırımcıyı bu düşüşün uzun vadeli olmadığı konusunda uyardı.

Merkez Bankaları'nın altın rezervlerini büyüttüğünü kaydeden Kayacan, Çin'in 600 ton olan rezervini bin tona çıkarttığını, Meksika tarafında da altına talebin arttığını kaydetti.

Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmanın altını bu seviyelerde uzun süre durmasına izin vermeyeceğini kaydeden Kayacan yatırımcıya altın almak için uygun zaman olduğu uyarısında bulundu.

ABD tarafında sorunların daha kısa sürede sonuçlanması beklentisine karşılık Euro Bölgesi'nde hala risklerin yüksek olması altın da yükseliş getirmesi bekleniyor.

Yurtiçine döndüğümüzde de altın fiyatlarındaki düşüş dikkat çekiyor. Kapalıçarşı’da gün sonu rakamlarına bakıldığında çeyrek altın 165 TL’ye geriledi.

ALTINDA DÜZELTME GELEBİLİR
Barclays Capital, yaptığı teknik analizlerin spot altın fiyatının 1.750 dolar/ons seviyesine doğru bir düzeltme yaşayabileceğini işaret ettiğini bildirdi. Bu seviyenin altında 1.700 dolar/ons desteğinin bulunduğunu ifade eden Barclays Capital, yaşanacak düzeltme hareketinin ardından tekrar 1.930-1.970 dolar/ons seviyelerinin hedeflenebileceğini vurguladı.

Barclays Capital, gümüş için düzeltme hedefi olarak 38.75´i gösterirken, bu seviyeden başlayacak yeni bir yukarı harekette hedefin 44.23 dolar olabileceğini öngördü.(GAZETEPORT)

Hiç yorum yok:

Risk Uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu Hafta Çok Okunanlar

Edebiyat Sitesi